Jaro skýtá mnoho pěkného včetně probouzející se přírody a tyto dary se vyplatí využít. Nejen že vám jarní vitamínová bašta dodá vitalitu, výborně vám pomůže dostat do těla potřebné vytamíny a stopové pravky. Pokud chcete něco udělat pro své zdraví nebo přemýšlíte co si dobrého uvařit, můžete vyzkoušet tento recept. Díky kopřivě je skvělý pro vaši pleť a krevní řečiště. Je plný prospěšných látek, kyseliny křemičité pro zdraví pokožky a nehtů, železa pro váš cévní systém.

Kopřiva pomáhá očistit játra, pročistit močové ústrojí, zlepšit zdraví cév a pleti. Pomáhá s klouby a pohybovým ústrojím.

Při sběru kopřivy a krájení si nezapomeňte vzít rukavice. Rostlina má na sobě chloupky kyseliny křemičité, které vás mohou popálit. Tyto chloupky rozpustí až při vaření. Po uvaření, si již můžete užít všech benefitů které tato rostlina nabízí bez jakéhokoli popálení.

Podporuje krásu pokožku, krásné nehty, růst vlasů a jejich zářivý vzhled, podporuje regeneraci celého oraganismu po zimním období.

Už jste vyzkoušeli kopřivový špenát s medvědím česnekem a cibulkou?

Co budete potřebovat? Je udělat si výlet a nasbírat si čerstvé kopřivy a medvědí česnek.

Suroviny?

100 g másla

2 velké cibule

300 g kopřiv

50 g čerstvého medvědího česneky nasekaného na malé kousky

3 vejce

Pepř

Sůl

Nejdříve oloupeme cibuli a nakrájíme ji na větší kousky, mezitím si necháme na hlubší pánvi rozehřát máslo. Nakrájíme zvlášť kopřivy a zvlášť medvědí česnek, osmažíte cibulku na másle do zlatova, následně přidáme jemně nasekané čerstvé kopřivy k osmažené cibulce trošku podlejete trochou vody. Necháte podusil do změknutí kopřiv. Jakmile kopřivy změknou přidáme vejce, můžete přidat jen žloutek a bílek využít jiným způsobem.

Následně po cca 3 minutách přidáme sůl pepř a odstavíme z vařiče.

Necháme chvilku zchladnout a přimícháme čerstvý jemně nasekaný medvědí česnek.

Je vynikající s čerstvým pečiven nebo zastřeným vejcem.

Dobrou chuť.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x